2014. június 10., kedd

NONI (MORINZHI) - azaz az indiai faeper hatása a bennünk lévő élősködőkre

Számos beszámoló szól arról, hogy a Noni hatásos mikroba-ellenes anyag, mely hatékonyan veszi fel a harcot különböző vírusok és baktériumok ellen. A légérdekfeszítőbb azonban az elképzelés, hogy a nitrogén-oxid halálos fegyverként hat a kórokozókra. Egyes esetekben a nitrogén-oxid (NO) leköti és ezáltal funkción kívül helyezi a sejtlégzéshez elengedhetetlen vastartamú molekulákat. A kórokozó belső anyagcseréjének leállítása pedig pusztulását idézi elő. A legismertebb kórokozók pusztulása magyarázható ezzel a mechanizmussal:
  • A Salmonella nevű baktérium, mely minden évben számtalan ételmérgezést okoz;
  • az Escherichia coli, a hírhedt baktérium, mely igen gyakran okoz különböző, leginkább húgyúti fertőzéseket;
  • a Helicobacter pylori baktérium, melyet ausztrál orvosok fedeztek fel, és azt igyekeztek bebizonyítani, hogy a gyomor-, és nyombél fekélyt leggyakrabban bakteriális fertőzés okozza;
  • a Chlamydia trachomatis, szexuális úton terjedő mikroorganizmus, mely a húgycsőgyulladástól a meddőségig sok betegséget okozhat,
  • és végül a Candida albicans élesztőgomba, melynek túlburjánzása a szervezetben ma igen gyakori, ezzel kellemetlen és súlyos következményeket okozhat.
A másik lehetséges mód, mellyel a nitrogén-oxid semlegesítheti a testidegen (betolakodó) anyagokat a szervezetben, az, hogy a NO leköti vagy megakadályozza a dezoxiribonukleinsav (DNS) lemásolódásához (replikáció) szükséges enzimeket. A nitrogén-oxid azáltal, hogy lényegében megszakítja a lemásolódási folyamathoz nélkülözhetetlen enzimek működését, képes megakadályozni a kórokozók valamint a rákos sejtek szaporodását. A nitrogén-oxiddal végzett számos kísérlet tanúsága szerint ez az anyag (NO) valóban arra sarkallja a makrofágokat, hogy hatástalanítsák a rákos sejteket és a betolakodó kórokozókat.
 
 
Egy kísérlet során, melyben egy jól ismert rákot előidéző anyagot (karcinogént) használtak, kimutatták, hogy az argininnal (melyet a szervezet a nitrogén-oxid előállításához használ) kezelt patkányok mindössze 28%-ánál fejlődött ki rák, míg azoknál az állatoknál, melyek nem kaptak arginint, 90%-os volt a rákos megbetegedések aránya. Ezenfelül az arginines csoport állataiban jobban differenciálódott rákos sejtek (elváltozás) keletkeztek, míg a kontrollcsoport állataiban a rák rendkívül rosszindulatú formája fejlődött ki. Más kísérletek során is ismételten bebizonyosodott a nitrogén-oxid baktériumra, vírusra és egyéb veszélyes mikrobára kifejtett pusztító hatása.

 

Már 1963-ban ismerték a Noni fertőző kórokozókra gyakorolt hatását. Oscar Levand, a University of Hawaii kutatója számos kórokozót azonosított, melyek semlegesítésben a Noni igen hatékonynak bizonyult. Gondosan felépített tétele szerint a „Noni gyümölcs gyógyhatása tudományosan is bizonyítást nyert in vitro (lombikban)”. Bushnell és munkatársai által, akik 101 hawaii növényt teszteltek antibakteriális hatásukat kutatva, a Noni gyümölcs leve hatékonynak bizonyult három baktérium törzs, nevezetesen a Staphylococcus aureus, Escherichia coli és a Pseudomonas aeruginosa ellen.
Öt különböző bélrendszeri kórokozó törzs ellen is antibakteriális hatást fejthet ki a kórokozókra. Egyes kísérletek tanúsítják, hogy egyfelől közvetlenül toxikusan hat különféle baktériumokra; más kísérletek pedig arra engednek következtetni, hogy a Noni serkenti a szervezet védelmi rendszerének számos folyamatát, és ezáltal közvetetten gátolja a kórokozók tevékenységét.

 

(Forrás: Prof.Dr.Szedlák Valéria - Noni, Indiai faeper)

Noni koncentrátum rendelhető MORINZHI néven ITT:
http://www.immunmagic.dxn.hu/termekek

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése