2014. június 5., csütörtök

Diétás kávés italok

Könnyű kávés italok: Frappé

 
Próbáld ki az egyik legfinomabb kávés kényeztetést, amelyet szinte bármikor bűntudat nélkül fogyaszthatsz. A következő összetevőkre lesz szükséged: kevés cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál cukorszirup vagy méz (esetleg sztívia), 1/2 bögre jégkocka, 1 gömb vanília fagylalt, 1 csésze kávé, 1 dl zsírszegény tej, ízlés szerint alacsony zsírtartalmú tejszínhab.
Turmixold össze alaposan a fagylaltot, a tejet, a kávét és a cukorszirupot. Öntsd a keveréket egy magas pohárba, fújj a tetejére tejszínhabot és szórd meg kevés cukrozatlan kakaóporral.
dietas_kave_receptek_3

Otthon is elkészíthető kávés italok: Frappucino

Készítsd el azt az egyszerű és diétás kávés italt, amely a baráti beszélgetések elengedhetetlen kísérője lehet.
Hozzávalók: 8-10 jégkocka, 2 evőkanál instant kávépor, 2 evőkanál zsírmentes kávé krémpor.
Turmixgépben keverd jól össze az alapanyagokat majd öntsd az egyveleget magas poharakba és élvezd az isteni aromát a plusz kilók miatti aggodalom nélkül.

Kevés kalóriát tartalmazó kávés ital: Jeges mokkás frappé

A jeges mokkás frappé egy könnyen elkészíthető, alacsony kalóriás kávékülönlegesség , amelyet mindenképp érdemes kipróbálnod. A következő hozzávalókra lesz szükséged: 1 dl hideg, már elkészített kávé, 1 teáskanál vaníliakivonat, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 nagy bögre zúzott jég, ½ teáskanál édesítőszer.
A turmixgép magas fokozatán keverd habosra az összetevőket majd öntsd ki magas poharakba az elkészült frappét. Díszítsd egy kevés alacsony zsírtartalmú tejszínhabbal.

Alacsony kalóriás kávés ital recept: Vietnámi jegeskávé

A könnyű vietnámi jegeskávé elkészítéséhez 16 db jégkockára, 4 adaghoz elegendő frissen elkészített kávéra és 100 ml édesített sűrített tejre lesz szükséged.
dietas_kave_receptek_2
Íme az utasítások: tégy 4 pohárba 2-2 teáskanál sűrített tejet, amíg elkészül a kávé. Önts minden pohárba 1 csésze frissen elkészített kávét és keverd el alaposan a sűrített tejjel, amíg az utóbbi teljesen feloldódik. Adagonként adj 4 jégkockát a keverékhez és nyűgözd le az ismerőseid ezzel az élénkítő finomsággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése