2013. január 10., csütörtök

Superfoods - Gyógyító élelmiszerek


2009-ben kiadásra került Szuperélelmiszerek címmel David Wolfe könyve.
A szerző számos kutatásra hivatkozva megnevezte a top 10 kategóriás szuperélelmiszert :

szuperélelmiszer = olyan természetes élelmiszer (pl. zöldség és gyümölcs), amely gazdag biológiai összetevői miatt kifejezetten értékes az emberi szervezet számára.

A top 10 szuperélelmiszer:

  • Tengeri fitoplanktonok (algák)
  • Zöld növények koncentrátuma (nálunk pl. spica tea)
  • Kék mangosztán
  • Acai bogyó
  • Szuper gombák mint a cordyceps és a ganoderma
  • Kókuszpálmavaj
  • Nyers olívabogyó és kivonata
  • Füge
  • Tökmag
  • Noni (morinzhi) kivonata

Tízből öt a DXN magyarországi kínálatában is már jelen van.

Te mennyit fogyasztasz naponta ezekből?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése