2013. január 6., vasárnap

A DXN ganodermás kávéinak 17 felhasználási módja

17 dolog, amire használhatod a kávét:

Gondolnád, hogy az elkészítésén és elfogyasztásán kívül egyéb dolgokra is használhatod a kávét? Például testápoláskor, szagtalanításra vagy kertészkedésnél is hasznos lehet, ne dobd ki a kávézaccot vagy a kihűlt lefőzött kávét!

1.       A kávé a kis szemcsék miatt remek súrolószer, ami nem karcosít! Picit nedvesen végy a kezedbe egy marékkal vagy szórj a szivacsra valamennyit és próbáld ki a foltos porceláncsészén vagy a teflonserpenyőn! De vigyázat, a porózus vagy nedvszívó matériákat megfogja!

2.       Kellemetlen szag van a hűtőben az ételektől? Tegyél egy-két marékkal egy széles szájú, lapos edénybe, majd tedd a hűtőbe és láss csodát!

3.       Kiválóan használható a szoba vagy az autó levegőjének szagtalanítására is! Autóba vászonzsákocskába, míg a szobába kistányérba javasolt az adagolás!

4.       Aki dohányzik, nem mindig veszi észre, hogy a hamutál ingerlően rossz szagú mások számára. Ha elnyomtad, hints a hamutálba egy kevés darált kávét, vagy DXN Black Coffee-t, ami elveszi a kellemetlen szagát!

5.       Halat pucoltál egy jó darabig? Esetleg fokhagymát? A citromlén kívül jó kézszagtalanító a DXN Black Coffee is, dörzsöld át vele a kezed!

6.       A kávé illatát utálják a hangyák! Ha a szabadban főzöl, hintsd körbe vele a kritikus területet!

7.       Az erős kávé remek színezőanyag! Mérgező anyagok használata nélkül festhetsz meg vele húsvéti tojást, papírt és természetes szöveteket!

8.       Vissza tudja hozni ragyogó színét a sötét fából készült, nem lakkozott fabútoroknak! (Pl kerti bútor, létra, sámli stb) Nedves darált kávéval dörzsöljük be néhányszor!

9. A DXN Black Coffee jó tápanyag a növényeinknek, dobd a komposztgyűjtődbe otthon!

10.   A DXN Black Coffee még tele van olyan ásványi anyagokkal (pl Nitrogén, Kalcium, Kálium, Magnézium), amelyek miatt természetes trágyaként használhatod a kertben. Érdemes a föld tetejére önteni a növény töve körül. Vigyázz, mert ezek az anyagok nem mindegyik növénynek tesznek jót, így a paradicsom földjébe se tegyél belőle! Viszont a legtöbb virág és örökzöld meg fogja hálálni.

11.   A kávé kiválóan hat például a rózsákra és az azéliákra! A tő köré finoman öntözzünk kéthetente egyszer egy keveset a híg kávénkból, szeretni fogja!

12.   A szagát nem csak a hangyák, hanem sokféle rovar sem szereti, így azokat a növényeket, amelyeket rendszeresen ellepik az ilyen állatok, spricceld be egy kis híg kávéoldattal/-főzettel.

13.   Jó hír, hogy ahol kávéval is trágyáztál, ott a helyi macskák ürüléke nem fogja megzavarni a békés kertészkedésed, ugyanis a cicák nem tesznek oda, ahol érzik a kávé szagát.

14.   Csigaellenszer! Sokkal kevesebb csiga lesz abban a kertben, ahol kávé is van a komposztban vagy trágyában, esetleg a növényeken! Az illata nekik riasztó. Éljen!

15.   A földigiliszták viszont igazi kávé-szeretők! Ez azonban egyáltalán nem baj, ugyanis az emésztésükre jó hatással van, ami könnyíti a földben a humusz, tehát a tápanyagban és oxigénben gazdag föld képződését.

16.   A nem festett, természetes barna színű hajnak mélyebb túnust és színgazdagságot hoz, ha a hajat kávéfőzettel locsolják vagy abban áztatják úgy 20 percen át.

17.   A kávés sütemények igazi finom csemegék, nyugodtan használjuk ízesítőként!

Íme egy különleges kávés-málnás muffin recept:
Kávés-málnás muffin

(A málna helyett bármilyen más gyümölcsöt használhatunk)
Kávés málnás muffin

Hozzávalók:

2dl lefőzött eszpresszó kávé

10dkg cukor

12dkg vaj

12dkg étcsokoládé

18dkg finomliszt átszitálva, benne 1 kk sütőpor elkeverve

2ek kakaópor átszitálva

1 csipet só

1 felvert tojás

2-3 marék megmosott, lecsöpögtetett málna

A kávét összefőzzük a vajjal, majd a végén beleolvasztjuk a csokit is. Ha már nem forró, belekeverjük habverővel a többi hozzávalót, a málnát kivéve.

A muffinsütőbe tesszük a tésztát, mindegyik mélyedésbe néhány szem málnát teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 18 percet sütjük, tűpróbűval ellenőrizzünk nyugodtan.

Tejszínhabbal és friss málnával tálalva isteni finom! Ebből az adagból 12db nagyobbacska lett.

www.immunmagic.dxn.hu

www.immunmagic.dxnnet.com


Forrás:
www.sutiklub.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése